вторник, февруари 20, 2007

КЮФТЕТА С БЯЛ СОС / FLEISCHKLÖßE IN WEIßSAUCE



Харесвам рецепти, които се приготвят бързо и лесно и не изискват специални продукти и подправки. Ето една, приготвяна от няколко поколения в нашето семейство.

Нужни са ви:
500 г кайма, 50 г ориз, 1 глава лук, 1-2 с.л. олио, 2 яйца(само жълтъците),200 г кисело мляко, сол, черен пипер и малко брашно(за овалване на кюфтетата).

Слагаме да заври 600мл вода с нарязания на ситно лук, олиото и малко сол. Щом заври, пускаме добре оваляните в брашно кюфтета, приготвени от каймата,ориза и подправени със сол и черен пипер. След като се сварят, правим застройка от 2 жълтъка и киселото мляко.

Добър апетит!


Das Rezept weiß ich von meiner Großmutter.
Für die Fleischklöße brauchen sie 500 g Hackfleisch, 50 g Reis, Salz und Pfeffer. Formen sie die Klöße und wälzen sie gut in Mehl. 6oo ml Wasser mit 2 EL Öl, Salz und fein geschnittenem Zwiebel zum Kochen bringen. Die Klöße drin gar kochen.
2 Eigelb gut mit 200 g Jogurt vermischen und vorsichtig in die Brühe zugeben.
Guten Appetit!

5 коментара:

amber каза...

Рецептата е страхотна! Благодаря,че я сподели-преписах си я и тези дни ще я пробвам;)
Мерси много !

Анонимен каза...

Блога много ми хареса! Рецептата не толкова. Малко допълнение към соса, слага се и малко брашно. Иначе резултата е плачевен.

Svetlana каза...

Кюфтетата са оваляни в брашно, така че сгъстяват соса. Благодаря за добрата оценка за блога.

Анонимен каза...

рецептата е страхотна.току що си изядох пръстите

Анонимен каза...

stanaha chudni , blagodarq za receptata.