вторник, февруари 13, 2007
ПИЛЕ С ОРИЗ / HÜNERSCHENKEL MIT REIS
Децата ми обожават жълт ориз, с или без пиле. Използвам куркума, тя придава този цвят.
Сварявам пилето със сол и чер пипер на зърна. В малко мазнина запържвам нарязани лук и моркови, прибавям ориза и докато се пържи слагам една чаена лъжичка куркума. Щом оризът стане стъклен, наливам бульон(на чаша ориз - 3 чаши бульон). Слагам в тавичка пилето и ориза и печа до готовност.
Das ist ein Lieblingsrezept in unsere Familie - Hähnchen mit Reis. Der Reis ist unbedingt gelb, weil ich ein bishen Kurkuma dazu gebe.
Das Fleisch koche ich mit Salz und Pfefferkörner. In 2 EL Öl 1 Zwiebel und eine Karotte (fein geschnitten) dünsten. 1 Tasse Reis zugeben, auch 1/2 TL Kurkuma. Wenn der Reis glasig wird, 3 Tassen Brühe zugeben. Fleisch und Reis in eine Auflaufform geben und bei 200°C backen.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар