понеделник, декември 10, 2007

КЮФТЕТА ПО ЧИРПАНСКИ


Каймата се омесва с яйце, хляб, чер пипер и чубрица. Оформят се кюфтета и се изпържват.
Част от мазнината се прецежда и в нея се запържват глава лук(нарязана на ситно), 2 моркова на полукръгчета, парче целина(на ситно), 1 пиперка на кубчета. Прибавя се 1с.л. брашно, 1 с.л. червен пипер, сол и се долива вода. Когато поомекнат морковите се прибавят 4 картофа, нарязани на по-едри кубчета. Когато са почти готови пускаме вътре кюфтетата, слагаме магданоз и черен пипер и оставяме да поври 5мин.
Добър апетит!


3 коментара:

Анонимен каза...

много е вкусна и лесна, благодаря за рецептата :)

Анонимен каза...

може и без да се запържват кюфтетата. страхотна рецепта

Анонимен каза...

Благодаря за рецептата.Винаги когато готвя кюфтета по чирпански използвам тази рецепта.Голяма вкусотия е ...:)