петък, февруари 16, 2007

КРЕМ СУПА / EINE SUPPE MIT SPARGELGESCHMACK



Предлагам ви една лесна и много вкусна крем супа. Записала съм в тетрадката си "Супа с вкус на аспержи". Аспержите са непознати за нашата кухня, аз поне не съм яла и не знам какъв е вкусът им, но ви уверявам супата е чудесна.


Нужни продукти:

1 гл. лук
4-5 картофа
300 г зеле
1 с.л. масло
100 мл прясно мляко
сол
сухар
сирене

Приготвяне:

Сварявам картофите, зелето и лука в подсолена вода. Като омекнат ги пасирам, прибавям маслото и прясното мляко(количеството може да е и по-голямо), оставяме да кипне и е готова.

Поднасям супата със сухар и настъргано сирене, поръсена с чер пипер.

Добър апетит!


Es gibt keine Spargel in dieser Suppe.

Sie brauchen nur:

4-5 Kartoffeln
1 Zwiebel
300 g Weißkohl
1 EL Butter
200 ml Milch
Zwieback
etwa Weißkäse
Salz und Pfeffer

Kartoffeln, Zwiebel und Weißkohl grob schneiden und in wenig Wasser mit bishen Salz kochen. Wenn sie fertig sind, gut pürieren, Butter und Milch zugeben, 2-3 Minuten kochen und fertig.

Serviert man mit Zwieback, etwa Weißkäse und Pfeffer.
Guten Appetit!

1 коментар:

Анонимен каза...

Личи си, че не сте яла аспержи, иначе никога нямаше да ги спомете дори във връзка с тази рецепта.... Аз я направих, повече от любопитство, а не защото е кой знае каква рецепта. Супата е нещо като борш с мляко, но вкус или миризма на аспержи - няма и следа от тях. Също така не ми е много ясно, как се преборва човек с целия сухар в чинията си - чака сухарът да се кашне и да го разбърка в супата? Ползва вилица, за да го набучи и да отгризва от него? Или го държи с пръсти и се омазва?