неделя, декември 02, 2007

МОЯТ РОЖДЕН ДЕН / MEIN GEBURTSTAG


Годините, които навърших не са никак малко - 46, но пък беше чудесен повод да се вихря в кухнята и да се съберем около тази трапеза.

Основното ястие - традиционни кюфтета и пиле по гръцки (рецептата е от форума "Гответе с мен").
Пилешките порции почистих от кожата и ги мариновах около 6 часа в марината от кисело мляко, чесън, лимонов сок, зехтин, сол, черен пипер и копър. После ги изпекох във фурната. Станаха чудесни.


Картофеното руло е с плънка от спанак, сирене и варени яица. Става и за гарнитура и за основно ястие.

Банички със сирене от готови кори. Не мога да точа баници, но се справям чудесно с готовите кори.

Салата "Змия" (аз я нарекох "Автопортрет") е от един руски сайт. Основата е от варени картофи, белтък от сварени яйца, топено сирене, магданоз и майонеза. Отгоре се слага плънка от консерва риба тон и жълтъците. Оформя се руло с помощта на фолио и се нагъва като змия.

Традиционно българско кьополу - печен патладжан, печени чушки, олио, лимонов сок, сол и малко лимонова кора. Всичко пасирано много добре.
Имаше още салата от зеле и моркови, печени чушки с олио, оцет и чесън, мешана трушия от камби, карфиол и моркови и естествено торта, която забравих да снимам (защото не я правих аз - купих я готова).


4 коментара:

Bulgariana каза...

Svetlana, alles Gute zum Geburtstag! Erzähl mal was das alles ist? Sieht gut aus! И сега на български - Честит Рожден Ден, всичко най- хубаво и още много кулинарни изкушения в блога ти :-)

Handmade By Svetlana каза...

Благодаря за пожеланията и за честите коментари, които ми оставяш!

Анонимен каза...

Herzlichen Glückwunsch! Für das kulinarisch Wohl wurde ja ausreichend gesorgt ;-)

Bulgariana каза...

Моля, моля! Много ти се радвам на блога и на рецептите! :-)