четвъртък, януари 11, 2007

ВИНЕН КЕБАП / WEINGULASCH


Тази вкусотия приготвих за неделния обяд. Някога моята баба готвеше кебап само с телешко месо. После започнахме да го правими със свинско,но вкусът е съвсем различен.
И тъй като купих прясно охладено телешко месо - джолан,реших да сготвя винен кебап.
Ето как го приготвям аз: Запържвам нарязаното на хапки месо,прибавям много ситно нарязани лук, моркови и глава целина. След като се позапържат погасям с малко червено вино. Като се изпари прибавяммалко брашно, червен пипер и доливам вода. Пускам зърно бахар, 3-4 зърна чер пипер и един дафинов лист. Задушавам до готовност. Гарнирам с картофено пюре.

Das Gericht wird schnell und leicht gemacht und schmeckt wirklich gut. Dazu nehme ich Lammfleisch. Das Fleisch - in Stückchen geschnitten brate ich in wenig Öl gemeinsam mit feingeschnittenen Zwiebel, Karotte und Selerie und später bischen Rotwein. Wenn das Wein verdünstet füge ich 1 EL Mehl, 1ES Paprika und wenig Wasser hinzu. Dann kommen ein Lorbeerblatt,Gewürzkörner, Pfeffer und Salz drin. Wird gekocht bis das Fleisch gar ist.
Kartoffel oder Reis passen gut dazu.

1 коментар:

siran каза...

mnogo vkusno izglejda!