понеделник, януари 10, 2011

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ




Започвам годината с рецепта за пълнено пиле - дано цялата година ми върви на пълно.
Пилето приготвих за празничната новогодишна трапеза. Много е вкусно, дава възможност за импровизации и може всеки път да е с различен вид и вкус.
Идеята взех от този блог. Там има още много интересни рецепти. Най-трудната част е обезкостяването на пилето. Всъщност се отделя само кожата, като се запазват долните бутчета и крилцата към нея. Дамата, която е представила рецептата е показала със снимки как става това. Признавам, че не успях сама. Започнах, но операцията довърши съпругът ми.

А плънката приготвих така:

1. Отделих бялото месо и го смлях в кухненския робот заедно със 1 яйце и шепа хлебни трохи. Прибавих 1/2 глава лук, нарязан на ситно и задушен в 1 с.л. олио, сол, пипер и магданоз.
2. Месото от горните бутчета нарязах на кубчета, подправих и смесих със запържените 1/2 глава лук и 500 гр гъби.
3. Разбих 3 яйца, 2 с.л. брашно, 2 с.л. мляко, сол на вкус и изпържих 3 омлетчета.

Поставих върху кожата половината от смляното месо, върху него подредих трите омлета, навити на роло, между тях - парчетата месо и гъбите. Върху тях разпределих останалото смляно месо. Оформих отново пилето и заших кожата. Намазах с масло и малко червен пипер и изпекох под капак в йенска тенджера за около 30 мин. Накрая оставих още 10 мин без капак да се зачерви.



Рецептата наистина дава безкрайни възможности за импровизация. Едва ли две домакини ще го приготвят по един и същи начин. Но си струва да опитате. Вкусно е както топло така и студено!




Baked Stuffed Chicken on FoodistaBaked Stuffed Chicken

7 коментара:

Milena-Irshad каза...

Прекрасно изглежда!

pep-4o каза...

А къде е рецептата, Светле?
Прекрасно пиленце е!

Svetlana каза...

Рецепта ще има утре.

Alisa каза...

looks wonderful.I came across your site from the foodieblogroll and I'd love to guide Foodista readers to your site. I hope you could add this stuffed chicken widget at the end of this post so we could add you in our list of food bloggers who blogged about stuffed chicken,Thanks!

Milena-Irshad каза...

Не знам защо, но видях, че има рецеота със закъснение - преди няколко приготвих това чудесно пълнено пиле (предвидливо пориках още в началото съпруга ми за помощник готвач:)).
Наистина се оказа, че се приготвя сравнително бързо и резултата е чудесен!
Благодаря за това вкусно предложение!
Единствената ми забележка и въпрос е към времето за печене. Аз също сложих да пека в йенска тенджера, но за около 50 минути, отворено и обърнато - за поне 15.юТака се получи при мен.

Svetlana каза...

Милена, радвам се, че ти е харесало пилето.
Времето за печене е наистина относително, зависи от самото пиле и от печката. Пък и аз почти не засичам време, печа докато се опече.

John Henski каза...

$$$ GENUINE LOAN WITH 3% INTEREST RATE CONTACT US FOR MORE DETAILS $$$.
Are you looking for a loan to clear off your dept and start up your own Business? have you being going all over yet not able to get a legit loan Company that will loan you? Here is your final solution, We can give you any amount you need provided you are going to pay back within the period of time given without any problem. Apply now and contact us for more details via email below.

Application For loan.
First Name:
Last Name:
Date Of Birth:
Address:
Sex:
Phone No:
City:
Zip Code:
State:
Country:
Nationality:
Occupation:
Monthly Income:
Amount Needed:
Duration:
Purpose of the loan:
E-mail address:

Email: henski.john46@gmail.com