Всичко започна от един корен пресен джинджифил, който купих при съботното пазаруване.
Досега съм ползвала само джинджифил на прах и започнах да търся рецепти с пресен . И така преди два дни в едно чуждо кулинарно предаване виждам тази рецепта. Реших да я пробвам на всяка цена. Естествено малко променена - не със сусамово олио, а с обикновено,
сложих в марината и семената на един нар, и овалях в галета, смесена със сусам, а не само в сусам. Получиха се вкусни и крехки пилешки хапки.
Ето рецептата.
За марината:
2 с.л. олио
2 с.л. соев сос
сок от 1/2 лимон
парче пресен джинджифил (2 см) , ситно нарязан
2 скилидки чесън
семената от един нар
малко сол/зависи колко е солен соевия сос/
Пилешкото филе се нарязва на хапки или на жулиен, поставя се в маринадата и се оставя в хладилника за няколко часа.
Маринованото филе се подсушава добре. Потапя се последователно в брашно, разбито яйце
и накрая в сместа от галета и сусам. Пържи се в загрято олио до златисто.
2 с.л. олио
2 с.л. соев сос
сок от 1/2 лимон
парче пресен джинджифил (2 см) , ситно нарязан
2 скилидки чесън
семената от един нар
малко сол/зависи колко е солен соевия сос/
Пилешкото филе се нарязва на хапки или на жулиен, поставя се в маринадата и се оставя в хладилника за няколко часа.
Маринованото филе се подсушава добре. Потапя се последователно в брашно, разбито яйце
и накрая в сместа от галета и сусам. Пържи се в загрято олио до златисто.
Опитайте!
1 коментар:
Обожавам пилешки хапки! Правя ги по същия начин с изключение на джинджифила и нара, но определено бих пробвала и с тях :)
Публикуване на коментар