събота, април 04, 2009

ЦАЦА С ПРЕСЕН ЛУК НА ФУРНА

Това е чудесно пролетно ястие, приготвяно в нашето семейство още от баба ми. Сега и аз го готвя често за моето. Радвам се, че мъжът ми и децата го харесват. Ето и рецептата:

1кг прясна цаца
4 връзки пресен лук
1/2 буркан домати (от консерва)
6 с.л. олио
сол,червен пипер и джоджен - пресен или сух

Рибата се почиства от главите, измива се добре. Лукът се нарязва. Всички продукти се объркват добре в една тава и ястието се пече в предварително загрята фурна около 15-20 мин.
Лесно и вкусно!

2 коментара:

kulinaria katastrophalia каза...

Ah, Sardinen mit Gemüse :-) mit viel Olivenöl :-)

Svetlana каза...

Ja, das ist es. Sardinen mit sehr viel Frühlingszwiebel, wenig Tomaten und bei mir mit Sonnenblumenöl.