неделя, февруари 10, 2008

КЕЙК С ТИКВА И ДЖИНДЖИФИЛ


Кейк с тиква и джинджифил

Една стара и позабравена рецепта, изровена от старите ми тетрадки, но много лесна и вкусна.

1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. грис
1 ч.л. сода за хляб или 1 бакпулвер
1 кофичка кисело мляко
5 с.л. олио
1 ч.ч. настъргана тиква
малко орехи
1 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил

Смесват се добре сухите съставки - брашно, захар, грис, сода. Към тях прибавяме млякото, разбито с олиото.
Половината от сместта изсипваме във форма за кекс. Към останалата част прибавяме тиквата, орехите, канелата и джинджифила и изсипваме отгоре.
Печем на 180°С около 30 мин.

Няма коментари: