вторник, септември 14, 2010

ПЕЧЕНА СКУМРИЯ С КАРТОФЕНА КОРИЧКА






Чудесна рецепта!
Идеята за тази риба взех от едно украинско кулинарно предаване. Получи се много вкусно ястие.
Скумрията се изчиства и се разполовява без да се разделят двете половини. Почистват се всички кокали.
Поръсва се с лимонов сок, сол и черен пипер.
Върху нея се разпределя задушен лук, настърган кашкавал и настърган сварен картоф. Посолява се леко, поръсва се със сушен девисил и малко майонеза(тя не е задължителна).
Пече се в загрята фурна 15-20 минути.



3 коментара:

Дамски парфюми каза...

Изглежда върхът! Напременно ще се пробва!

Анонимен каза...

Здравейте, аз направо я направих, стана разкошно, вкусно, бързо и лесно.Аз лично бих заменила скумрията с филета от Хек, и вместо чиста майонеза използвах майнезен сос/взаймстван от Звездев- 100-150г. майонеза,2-3с.л.течна сметана,1с.л.кетчуп,5-6 стъкчета магданоз-всичко в пасатора/.
Приятен апетит!

Become a true Goddess каза...

изглежда ми мног вкусно,определено ще се пробва удома