Салата с ролца от раци
За тази салата са необходими ролца от раци, кисели краставички, царевица и майонеза.
За тази салата са необходими ролца от раци, кисели краставички, царевица и майонеза.
Салата "Свежест"
Приготвя се с печени чушки, варени яйца, сирене или извара, цедено кисело мляко. Подправя се със сол, може да се сложи и чесън.
Приготвя се с печени чушки, варени яйца, сирене или извара, цедено кисело мляко. Подправя се със сол, може да се сложи и чесън.
Необходими продукти:
Около 1 кг свинско филе,
300 г кайма
парче праз (10 см)
1 кафяна чашка оеиз
листа кисело зеле
олио, сол, черен и червен пипер
Филето се нарязва на филии по 1 см. Начукват се на много тънко. Поръсват се с черен пипер.
Каймата се запържва в малко олио, прибавя се нарязания праз, ориза, червения пипер и се залива с чашка вода. Посолява се внимателно ( понякога каймата е солена, а и ще се ползва кисело зеле). Да поври няколко минути, докато се поеме водата.
Във всяко филе се поставя по 1 с.л. плънка, завива се като сърма. Месната сърма се завива в лист кисело зеле.
Сърмите се нареждат в пръстен гювеч върху накълцано зеле. Наредените сърми се покриват със зелеви листа и налива се 1-2 чаши топла вода. . Захлюпва се гювеча и се пече до готовност.
Готовите сърми могат да се извадят в тавичка и да се запекат за цвят. Ако в гювеча е останал много бульон, можете да го използвате за приготвяне на бял сос - сос "Бешамел"
При мен от около 1 кг филе се получиха 14 сърми. Много вкусни.
Тези сърми видях в един румънски сайт. Рецептата не разбрах, но имаше снимки на приготвянето. Така че това е моят вариант.
Около 1 кг свинско филе,
300 г кайма
парче праз (10 см)
1 кафяна чашка оеиз
листа кисело зеле
олио, сол, черен и червен пипер
Филето се нарязва на филии по 1 см. Начукват се на много тънко. Поръсват се с черен пипер.
Каймата се запържва в малко олио, прибавя се нарязания праз, ориза, червения пипер и се залива с чашка вода. Посолява се внимателно ( понякога каймата е солена, а и ще се ползва кисело зеле). Да поври няколко минути, докато се поеме водата.
Във всяко филе се поставя по 1 с.л. плънка, завива се като сърма. Месната сърма се завива в лист кисело зеле.
Сърмите се нареждат в пръстен гювеч върху накълцано зеле. Наредените сърми се покриват със зелеви листа и налива се 1-2 чаши топла вода. . Захлюпва се гювеча и се пече до готовност.
Готовите сърми могат да се извадят в тавичка и да се запекат за цвят. Ако в гювеча е останал много бульон, можете да го използвате за приготвяне на бял сос - сос "Бешамел"
При мен от около 1 кг филе се получиха 14 сърми. Много вкусни.
Тези сърми видях в един румънски сайт. Рецептата не разбрах, но имаше снимки на приготвянето. Така че това е моят вариант.
5 коментара:
Ist das da Rhabarber im Salat?
Du bist übrigens oben im Header spiegelnd zu sehen ;-)
Das sind Surimi Stäbchen. Im Salat gibt es noch Sauergurken, Meis und Mayonaise.
Wie hast du mich erkannt? Das bin ich. So sieht unser Garten im Juni aus.
Светлана, пак нещо по мой вкус си спретнала :-) Чудесни рецепти!
Радвам се, че са ти харесали!
@Svetlana
Die typische Fotografierhaltung entlarvte ;-)
Публикуване на коментар