Тракийско вретено и мачкани картофи с праз
Тракийското вретено се приготвя на скара от кайма омесена като за кюфтета на скара, с плънка от кашкавал, шунка и кисели краставички, нарязани на пръчици.Тук може да прочетете рецептата. Идеята е от предаването Бон апети.
Тракийското вретено се приготвя на скара от кайма омесена като за кюфтета на скара, с плънка от кашкавал, шунка и кисели краставички, нарязани на пръчици.Тук може да прочетете рецептата. Идеята е от предаването Бон апети.
Пълнени гъби
За плънката на гъбите използвам хлебни трохи, масло, сирене, шунка, магданоз, черен пипер. Разбърквам добре, оформям топчета, които поставям в гъбите. Върху всяка поставям плочка кашкавал.
Пека до готовност при 180°С.
За плънката на гъбите използвам хлебни трохи, масло, сирене, шунка, магданоз, черен пипер. Разбърквам добре, оформям топчета, които поставям в гъбите. Върху всяка поставям плочка кашкавал.
Пека до готовност при 180°С.
Пилешки сърца с пресен лук и гъби
Рецептата е на Блонди от готварския форум на bg-mamma.
Аз добавих гъби, замених чубрицата с джоджен (не обичам чубрица) и добавих малко повече бира. Резултатът беше страхотен. Струва си да опитате.
Рецептата е на Блонди от готварския форум на bg-mamma.
Аз добавих гъби, замених чубрицата с джоджен (не обичам чубрица) и добавих малко повече бира. Резултатът беше страхотен. Струва си да опитате.
2 коментара:
какво е тракийско вретено?
прилича на по-шишкаво кебапче...
По- шишкаво е, защото има плънка.
Публикуване на коментар