неделя, ноември 09, 2008

АРАХАНГЕЛОВДЕН - МЕНЮ ЗА ГОСТИ

Тракийско вретено и мачкани картофи с праз

Тракийското вретено се приготвя на скара от кайма омесена като за кюфтета на скара, с плънка от кашкавал, шунка и кисели краставички, нарязани на пръчици.Тук може да прочетете рецептата. Идеята е от предаването Бон апети.

Пълнени гъби

За плънката на гъбите използвам хлебни трохи, масло, сирене, шунка, магданоз, черен пипер. Разбърквам добре, оформям топчета, които поставям в гъбите. Върху всяка поставям плочка кашкавал.
Пека до готовност при 180°С.


Пилешки сърца с пресен лук и гъби

Рецептата е на Блонди от готварския форум на bg-mamma.
Аз добавих гъби, замених чубрицата с джоджен (не обичам чубрица) и добавих малко повече бира.
Резултатът беше страхотен. Струва си да опитате.

2 коментара:

Анонимен каза...

какво е тракийско вретено?

прилича на по-шишкаво кебапче...

Handmade By Svetlana каза...

По- шишкаво е, защото има плънка.