неделя, март 30, 2008

НЕДЕЛЯ - ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ / SONNTAG - ZEIT FÜR KOCHEN

Каварма в омлет

Кавармата е много вкусно ястие. Може да се приготви както от свинско, така и от пилешко месо.
Около 1 кг месо се нарязва на хапки и се запържва в 3 -4 с.л. олио. Прибавят се 5-6 глави лук, нарязани на едро, 1 настърган морков и се задушават . Като се поизпари водата се добавят 2 с.л. доматено пюре, 1 с.л. червен пипер и се долива вода, да покрие месото. Подправя се със сол, черен пипер, чубрица. По желание може да се сложат гъби. Задушава се на тих огън, докато остане на мазнина.

За всеки омлет са необходими: 1 яйце, 1 ч.л. брашно, 1 с.л. вода, сол. Изпържваме тънки омлети и в тях завиваме кавармата с помощта на купичка.



Бухти със сирене
Приготвя се тесто като за содената питка, оставя се да почине 30мин, разточва се на кора с дебелина 3-4мм, изрязват се кръгчета, слага се плънка от сирене, сгъват се на две и се притиска по края с вилица. Пържат се в загрята мазнина.

2 коментара:

Bulgariana каза...

Kavarmata izglezhda napravo chudesno!

Bulgariana каза...

Utre shte se probvam na kavarmata :-)

Shte pravish li neshto specialno za Velikden?