Не можах да изтрая и макар и в късна доба снощи спретнах този кекс в новата силиконова форма.
Ето и рецептата:
3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 с.л. сладко(може и захаросано)
1 ч.ч. хладка вода
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
Разбивам яйцата със захарта, прибавям олиото и размитото във водата сладко. Накрая добавям пресятото брашно и бакпулвера.
Оказа се, че в силиконовата форма кекса трябва да се пече по-дълго време на умерена фурна (150°С). Добре, че бях поизчела доста във форума на "Гответе с мен" за силиконовите форми.
Ето и рецептата:
3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 с.л. сладко(може и захаросано)
1 ч.ч. хладка вода
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
Разбивам яйцата със захарта, прибавям олиото и размитото във водата сладко. Накрая добавям пресятото брашно и бакпулвера.
Оказа се, че в силиконовата форма кекса трябва да се пече по-дълго време на умерена фурна (150°С). Добре, че бях поизчела доста във форума на "Гответе с мен" за силиконовите форми.
2 коментара:
Mnogo e krasivo, lesno li se izvajda ot formata? Da ti e `4estita. Sisi
Много лесно излиза, не я мазах дори с олио. Трябва обаче да се пече малко по-дълго време на около 150°C.
Публикуване на коментар