Тази вкусотия приготвих за неделния обяд. Някога моята баба готвеше кебап само с телешко месо. После започнахме да го правими със свинско,но вкусът е съвсем различен.
И тъй като купих прясно охладено телешко месо - джолан,реших да сготвя винен кебап.
Ето как го приготвям аз: Запържвам нарязаното на хапки месо,прибавям много ситно нарязани лук, моркови и глава целина. След като се позапържат погасям с малко червено вино. Като се изпари прибавяммалко брашно, червен пипер и доливам вода. Пускам зърно бахар, 3-4 зърна чер пипер и един дафинов лист. Задушавам до готовност. Гарнирам с картофено пюре.
Das Gericht wird schnell und leicht gemacht und schmeckt wirklich gut. Dazu nehme ich Lammfleisch. Das Fleisch - in Stückchen geschnitten brate ich in wenig Öl gemeinsam mit feingeschnittenen Zwiebel, Karotte und Selerie und später bischen Rotwein. Wenn das Wein verdünstet füge ich 1 EL Mehl, 1ES Paprika und wenig Wasser hinzu. Dann kommen ein Lorbeerblatt,Gewürzkörner, Pfeffer und Salz drin. Wird gekocht bis das Fleisch gar ist.
Kartoffel oder Reis passen gut dazu.
mnogo vkusno izglejda!
ОтговорИзтриване